Σήμερα, Τρίτη 14/1/20, στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών, συνεχίζεται η αγόρευση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, Κ. Σκαρμέα και θα ξεκινήσει αγόρευση του Θανάση Καμπαγιάννη.
Όπως αναφέρει μέσω social media ο συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή, Θ. Καμπαγιάννης, ο ίδιος εκτιμάει ότι «χρονικά θα πάμε και την Τετάρτη 15/1 και θα ολοκληρώσουμε την Παρασκευή 17/1 – τη σκυτάλη θα πάρει ο συνάδελφος Κώστας Παπαδάκης».
Τη διαδικασία μπορείτε να παρακολουθείτε λεπτομερώς στα social media του Goldendawnwatch.
Στην προηγούμενη συνεδρίαση, ο Κ. Σκαρμέας αναφέρθηκε αναλυτικά στην υπόθεση της επίθεσης των χρυσαυγιτών κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών, ενώ στη συνέχεια ανέλυσε το θέμα της σύστασης και ένταξης σε εκληματική οργάνωση.
Είχε προηγηθεί η Χρ. Παπαδοπούλου, συνήγορος της οικογένειας Φύσσα, η οποία περιέγραψε τον τρόπο λειτουργίας της Χρυσής Αυγής ως δομημένης οργάνωσης τονίζοντας προς τους δικαστές: «Με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ενώπιόν σας τα τελευταία 4,5 χρόνια, έχετε στα χέρια ό,τι χρειάζεται και πολλά περισσότερα για να αποφανθείτε ότι έχει αποδειχθεί η κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης οργάνωσης, από το τελευταίο μέλος της μέχρι τον Αρχηγό της».
Σήμερα, ο Κώστας Σκαρμέας, περιέγραψε την επιχειρησιακή δομή της οργάνωσης και αναφέρθηκε αναλυτικά στη διαρκή εγκληματική δράση της, όπως έχει καταγραφεί μέσα από δεκάδες καταδικαστικές αποφάσεις της Δικαιοσύνης.
«Η δίκη της Χρυσής Αυγής θα φτάσει σχεδόν τις 450 συνεδριάσεις και θα είναι η μεγαλύτερη δίκη της Νεότερης Ιστορίας και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Είναι στραμμένα στην Ελλάδα και στο δικαστήριο αυτό τα βλέμματα όλης της Ευρώπης, δεν είναι τυχαίο που έχουν έρθει στο ακροατήριο αυτά τα πέντε χρόνια δημοσιογράφοι απ’ όλον τον κόσμο, μέχρι και αντιπροσωπεία δικαστών αποότη Γερμανία, που ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει ναζισμός, παραβρέθηκε σε μια δικάσιμο στον Κορυδαλλό τον Οκτώβριο του 2017. Έχετε ένα τεράστιο ιστορικό βάρος στα χέρια σας. Γιατί και από νομική και από ιστορική και από εγκληματολογική πλευρά, η δίκη αυτή είναι η πρώτη δίκη ναζιστικού κόμματος στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τις δίκες της Νυρεμβέργης, είναι η ελληνική Νυρεμβέργη», επισήμανε στο τέλος της αγόρευσής του ο συνήγορος των Αιγύπτιων αλιεργατών Κώστας Σκαρμέας.
«Τι θα σημαίνει αν δεχτείτε τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης, όπως τους δέχτηκε η εισαγγελική πρόταση;», αναρωτήθηκε στη συνέχεια και απάντησε: «Ότι στη Νέδα ψήνανε μπριζόλες, ότι οι στολές είναι ένδειξη πένθους και ότι ο Πανταζής δρούσε μεμονωμένα… Θα σημαίνει ότι την επόμενη μέρα της δίκης, αθώοι πια, θα συνεχίσουν να κάνουν τα ίδια. Το αίμα του Παύλου Φύσσα θα είναι η αρχή της δράσης της Χρυσής Αυγής, όχι το τέλος όπως έγινε το 2013 με τις διώξεις. Με τον χαρακτηρισμό της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης η ελληνική δικαιοσύνη, πέρα από την ανταποδοτική και ειδικοπροληπτική λειτουργία του ποινικού δικαίου, ώστε οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι να ξαναγυρίσουν στα κελιά και μην μπορέσουν να συνεχίσουν την εγκληματική οργάνωσή τους εν καιρώ, θα έχει εκπληρώσει και τη γενικοπροληπτική λειτουργία της ποινικής δικαιοσύνης,που είναι και η πιο βασική, θα έχει στείλει το μήνυμα στην κοινωνία ότι η ρατσιστική και ναζιστική βια τιμωρείται αυστηρά στην Ελλάδα του 2020».
«Επί τεσσεράμισι χρόνια συγκεντρώθηκαν μπροστά σας τα περισσότερα αποδεικτικά μέσα που είχε οποιοδήποτε δικαστήριο στην Ελλάδα για το αδίκημα του 187. Η πολιτική αγωγή συνεισέφερε όσο μπορούσε για να αποδειχθεί το αυτονόητο πια για τη Χρυσή Αυγή. Είναι στοιχεία που έχουν δει μέσα απ’ τη δημοσιότητα της δίκης εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα, ευελπιστούμε ότι θα τα λάβετε σοβαρά υπόψη σας και ότι η απόφασή σας θα είναι μία, ομόφωνη και συνεπής με τα στοιχεία αυτά: όλοι ένοχοι όπως κατηγορούνται», κατέληξε ο δικηγόρος.
Διαρκής εγκληματική δράση
Νωρίτερα ο Κώστας Σκαρμέας περιέγραψε τηνεπιχειρησιακή δομή της οργάνωσης και αναφέρθηκε αναλυτικά στη διαρκή εγκληματική δράση της, όπως έχει καταγραφεί μέσα από δεκάδες καταδικαστικές αποφάσεις της Δικαιοσύνης.
«Ηεπιχειρησιακή δομή της Χρυσής Αυγής αποτελείται από άτομα που κάνουν στρατιωτικές εκπαιδεύσεις, κατέχουν παράνομα όπλα και επιτίθενται σε ομάδες-στόχους. Αυτά τα άτομα στα εσωτερικά έγγραφα της Χρυσής Αυγής λέγονται ομάδες ασφαλείας, στις μπλούζες τους είδαμε να αναγράφουν ομάδες κρούσης, οι μάρτυρες κατηγορητηρίου τα χαρακτήρισαν τάγματα ασφαλείας, οι κατηγορούμενοι έκαναν λόγο για ομάδες περιφρούρησης. Δεν έχει σημασία το όνομά τους, αλλά η εγκληματική δράση τους», ανέφερε ο Κώστας Σκαρμέας.
Στη συνέχεια περιέγραψε το modus operandi (τρόπος δράσης) της οργάνωσης του Μιχαλολιάκου, που είναι κοινός: ομάδες οργανωμένες με διακριτικά της Χ.Α., που κατέχουν μαχαίρια, κοντάρια, σίδερα κ.ά., πραγματοποιούν γρήγορες επιθέσεις με στόχο ιδεολογικούς αντίπαλους ή μετανάστες, που διαρκούν λίγα λεπτά και συχνά λήγουν με παραγγέλματα, όπως «Τέλος χρόνου».
Σχετικά με την εισαγγελική πρόταση που υποστήριξε ότι η Χρυσή Αυγή δεν έκανε στρατιωτικές εκπαιδεύσεις και ότι αυτός είναι ένας ισχυρισμός που τέθηκε από τους προστατευόμενους μάρτυρες και δεν ευσταθεί, ο συνήγορος αντιπαρέλαβε ότι δεν τα λένε μόνο οι προστατευόμενοι μάρτυρες αλλά και το πρώην στέλεχος της οργάνωσης Ηλίας Σταύρου, ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία Φύσσα Κων/νος Κορκοβίλης, που μετά τις διώξεις παραδέχεται σε τηλεφωνική συνομιλία του ότι «εντάξει, το μόνο που είναι αλήθεια είναι ότι γίνονταν στρατιωτικές εκπαιδεύσεις», καθώς επίσης αποδεικνύονται από πολλές φωτογραφίες και βίντεο που βρέθηκαν στα κινητά και στους υπολογιστές των κατηγορουμένων.
Τάγματα εφόδου
Οσον αφορά την ομοιόμορφη στρατιωτική ενδυμασία των ομάδων κρούσης και τον ισχυρισμό των κατηγορουμένων ότι ήταν προαιρετική, ο Κ. Σκαρμέας τον αποδόμησε αναφερόμενος τόσο στις εγκυκλίους της Κεντρικής Διοίκησης που περιλαμβάνουν εντολές για υποχρεωτική ενδυμασία όσο και στα μηνύματα που λάμβαναν τα μέλη των Τοπικών με οδηγίες για συγκεκριμένη ενδυμασία (αρβύλες, παραλλαγές, μαύρες μπλούζες με λογότυπο της Χρυσής Αυγής). «Μόνο ο στρατός και η αστυνομία στέλνουν τέτοιες εντολές για ενδυμασία και παραστρατιωτικές οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή. Και ήρθαν εδώ οι κατηγορούμενοι και μας είπαν ότι τα παντελόνια είναι μόδα και οι μαύρες μπλούζες έδειχναν πένθος γιατί ξέρουν ότι η ενδυμασία είναι άλλη μια ταυτοποίηση ότι οι ομάδες κρούσης που κάνουν τις επιθέσεις με αυτή την ενδυμασία, ανήκουν στο κόμμα της Χ.Α.», σχολίασε ο δικηγόρος.
«Δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση χωρίς οπλισμό. Κι εδώ μιλάμε για οπλισμό που βρέθηκε απλώς στα σπίτια των κατηγορουμένων αλλά και μέσα σε γραφεία του “νόμιμου πολιτικού κόμματος” σε όλη την Ελλάδα», είπε επίσης και αναφέρθηκε διεξοδικά στα ευρήματα μέσα στις Τοπικές Οργανώσεις (π.χ. μαχαίρια, στιλέτα, taser, ασπίδες, τσεκούρια, σιδερένιες και ξύλινες ράβδοι, ασπίδες, κοντάρια, φωτοβολίδες, κροτίδες κ.λπ.), αλλά και στο υλικό που περιλαμβάνεται στη δικογραφία και το αποδεικνύει, π.χ. στο έγγραφο 375 (κινητό κατηγορούμενου Γ. Καζαντζόγλου), όπου είδαμε σε βίντεο με ήχο τον Πατέλη και τον Καζαντζόγλου να πυροβολάνε και να λένε «πρόσεχε ρε, θα σκοτώσεις κανέναν άνθρωπο».
Ξεχωριστό χαρακτηριστικό της οργάνωσης είναι η συνεργασία με την αστυνομία, σύμφωνα με τον Κώστα Σκαρμέα, που αναφέρθηκε σε καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες των κατηγορουμένων που το παραδέχονται, όπως ο Ν. Αποστόλου που έλεγε «αν δεν μιλάγανε με τον (αστυνομικό) Γιοβανίδη από τη Νίκαια, δεν θα έβγαινε ότι ήμασταν με την αστυνομία», αλλά και την αποδεδειγμένη συνεργασία της Τοπικής Νίκαιας με την κατηγορούμενη αστυνομικό στο Τμήμα του Πειραιά, Βενετία Πόπορη, η οποία ενημέρωνε τους χρυσαυγίτες για τις επικείμενες έρευνες της αστυνομίας στα γραφεία τους.
Για το θέμα του πειθαρχικού συμβουλίου και των διαγραφών ο Κ. Σκαρμέας απέδειξε μέσα από εγκυκλίους της οργάνωσης ότι γίνονταν διαγραφές ακόμα και ολόκληρου Πυρήνα, όπως στην Κάτω Αχαΐα, αλλά η ηγεσία της Χρυσής Αυγής δεν προχώρησε στη διαγραφή του πυρηνάρχη της Νίκαιας Γ. Πατέλη και του πυρηνάρχη Περάματος Αν. Πανταζή μετά τη δολοφονία του Φύσσα και την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, αντίστοιχα, καλύπτοντας στις περιπτώσεις αυτές τις εγκληματικές δράσεις της οργάνωσης.
Πειθαρχία και ιεραρχία
Δεκάδες ομιλίες στελεχών και βουλευτών επιβεβαιώνουν την πειθαρχία στην οργάνωση, συνέχισε ο δικηγόρος και ανέφερε συγκεκριμένα αποσπάσματα από λεγόμενα των Ν. Μιχαλολιάκου, Ηλ. Κασιδιάρη και Χρ. Παππά, ενώ σχετικά με τον ισχυρισμό της Χρυσής Αυγής ότι δεν ευθύνεται η ηγεσία για τις πράξεις μελών της οργάνωσης, αντιπαρέβαλε ότι οι εγκύκλιοι της Χρυσής Αυγής αναφέρουν ότι ο πυρηνάρχης είναι ο σύνδεσμος μεταξύ Κεντρικής Διοίκησης και Τοπικής Οργάνωσης, αλλά και στην απολογία του Ν. Μίχου που υποστήριξε ότι έστελνε τα ονόματα των μελών στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής. «Μέχρι και αν θα κάνει διακανονισμό στη ΔΕΗ ρώταγε ο πυρηνάρχης Πατέλης τον περιφερειάρχη Λαγό», σχολίασε ο κ. Σκαρμέας.
«Οι Τοπικές ήταν στην ουσία συγκοινωνούντα δοχεία: ο Παπαβασιλείου σάς είπε στην απολογία του ότι πήγε στην Τοπική Αθήνας αρχικά και τον στείλανε στην Τοπική Νίκαιας, είδαμε τη φωτογραφία του Παπαβασιλείου με τον Ρουπακιά, είδαμε τον Ρουπακιά σε Άγιο Παντελεήμονα, Μελιγαλά, Σπάρτη, είδαμε κοινές δράσεις Τοπικής Πειραιά με Τοπική Νίκαιας ή Τοπική Νίκαιας με Τοπική Κορίνθου στο στρατόπεδο στην Κόρινθο. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάνει δεκάδες εγκλήματα (…) και αυτά είναι στοιχεία που πρέπει να λάβετε υπόψη και για τον δόλο τους όσον αφορά την ένταξη», είπε επίσης και συνέχισε:
«Μπορούν να γίνουν επί μακρόν εγκληματολογικές και ψυχολογικές αναλύσεις για το γιατί εντάχθηκαν σε μια εγκληματική οργάνωση σαν τη Χ.Α. τόσοι άνθρωποι, για το πώς τους “έκαναν στρατιωτάκια εκεί μέσα” όπως ακούσαμε να λέει στον Δεβελέκο η ίδια του η μάνα, αλλά αυτές οι αναλύσεις δεν αφορούν τόσο πολύ το δικαστήριό σας, το δικαστήριό σας το αφορά ότι εντάχθηκαν και είχαν τον δόλο της ένταξης. Ακόμα και τώρα είναι αμετανόητοι, φάνηκε από τις απολογίες και δεν πιστεύουν ότι θα τιμωρηθούν, τόσο πολύ είχαν συνηθίσει να μένουν ατιμώρητοι για τις πράξεις τους».
Οι τρεις πυλώνες
Ο Κώστας Σκαρμέας ανέπτυξε τους τρεις βασικούς πυλώνες του κεντρικού σχεδιασμού της Χρυσής Αυγής, που αναφέρει και το βούλευμα:
- Η φυσική παρουσία πυρηναρχών και βουλευτών σε επιθέσεις και εκπαιδεύσεις
- Η γνώση, έγκριση και συγκάλυψη των επιθέσεων και
- Οι διακηρύξεις στελεχών που δείχνουν τη γραμμή και το πλαίσιο εντολών της ηγεσίας
Προβαίνοντας σε ένα σύντομο σχόλιο για τα όπλα της ηγεσίας, ο δικηγόρος σταχυολόγησε έντεκα πυροβόλα, σιδηρογροθιές και εκατοντάδες φυσίγγια και είπε απευθυνόμενος στην έδρα: «Σε ποιο νόμιμο κόμμα η ηγεσία έχει όπλα; Ή θα δεχτείτε ότι η Χρυσή Αυγή είχε κοινοβουλευτική ομάδα σκοποβολής ή θα δεχτείτε αυτό που λέει το βούλευμα, ότι εκπαίδευαν τα μέλη της οργάνωσης».
Κασιδιάρης και… Τσοχατζόπουλος
«Γιατί σας είπε ο Κασιδιάρης στην απολογία του ότι κόμμα δεν έχει καμία σχέση με εγκληματική πράξη, ακόμα κι αν αποδοθεί σε μέλος, οπαδό ή βουλευτή; Ποιον εννοεί ο Κασιδιάρης όταν λέει κόμμα; Εννοεί το σήμα της Χρυσής Αυγής; Τα γραφεία;», αναρωτήθηκε στη συνέχεια ο δικηγόρος και συνέχισε:
«Μόνο με τη Χρυσή Αυγή συμβαίνει αυτό στις αποφάσεις απ’ το 1998 ώς σήμερα, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να περιγραφεί δικαστικά η δράση της οργάνωσης που είναι πραγματοπαγής, όχι προσωποπαγής. Χρυσή Αυγή είναι ο Μιχαλολιάκος, ο Κασιδιάρης, ο Λαγός, ο Παναγιώταρος, ο Παππάς. Γιατί οι δικαστές αναφέρουν τη Χρυσή Αυγή, ένα πολιτικό κόμμα, στο σκεπτικό τους; Έχετε δει άλλες δικαστικές αποφάσεις να λένε “οΤσοχατζόπουλος έδρασε στα πλαίσια δράσης του ΠΑΣΟΚ”; Η συντριπτική πλειοψηφία των αποφάσεων που αναγνώσαμε απ’ το 1998 ως σήμερα αναφέρουν την οργάνωση ονομαστικά, ή περιλαμβάνουν μέλη και υποψηφίους της Χ.Α. Δεν αναφέρουν ποτέ ότι ο δράστης έδρασε για κάποιο προσωπικό του κίνητρο. Έπρεπε δηλαδή να πουν οι δράστες “Έχετε τα χαιρετίσματα της Χρυσής Αυγής και του Ηλία του Κασιδιάρη προσωπικά” για να θεωρηθεί ότι δρουν εντός των στόχων της οργάνωσης, ενώ η απόφαση μιλάει ξεκάθαρα για «αναβάθμιση επιθέσεων της Χ.Α».
Αντίκρουση των ισχυρισμών της υπεράσπισης
Προχωρώντας σε μια συνοπτική αντίκρουση των κυριότερων υπερασπιστικών ισχυρισμών, ο Κώστας Σκαρμέας απαρίθμησε και σχολίασε;
1) Ο ισχυρισμός της σκευωρίας και της πολιτικής δίωξης: «Αν ίσχυαν αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας το ερώτημα είναι γιατί αποδίδονταν μόνο στη ΧΑ τόσες έκνομες πράξεις; Γιατί ο Σαμαράς δεν έκανε τότε το ίδιο και με τον ΣΥΡΙΖΑ, που είχε σαφώς πιο μεγάλη άνοδο από τη Χ.Α. εκείνα τα χρόνια και πήρε και την εξουσία απ τον Σαμαρά τελικά; Γιατί να μη μάζευε ο Σαμαράς και ο Δένδιας δηλώσεις και αντεγκλήσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ, σαν αυτές που σας έφερε ο Μιχαλολιάκος στα έγγραφά του, και να τα στείλουν στον κ. Βουρλιώτη να κάνει διωξη για 187; Γιατί δεν έγινε σκευωρία εις βάρος του ΛΑΟΣ ήταν επίσης ακροδεξιό κόμμα που έφτασε μέχρι και στη συγκυβέρνηση το 2011; Δεν έγιναν όλα αυτά, γιατί αυτό για το οποίο διώκεται η Χρυσή Αυγή δεν είναι ούτε οι ομιλίες της, ούτε η ναζιστική της ιδεολογία. Διώκεται για τις πράξεις της, τις οποίες κανένα άλλο κόμμα δεν έκανε, όσο ακραίο λόγο κι αν είχε. Κανένα κόμμα δεν κατέβασε ποτέ τάγματα εφόδου στους δρόμους. Αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας μπορούν να λέγονται σε τοπικές, σε τηλεοράσεις ή και στη Βουλή, αλλά σε ποινικά δικαστήρια ως γραμμή υπεράσπισης και χωρίς στοιχεία που να αντικρούουν τα στοιχεία του κατηγορητηρίου δεν μπορούν να λέγονται. Αν μπορούν οι κατηγορούμενοι ας απαντήσουν στα στοιχεία με στοιχεία: Κατασκεύασε ο Σαμαράς τα τηλεφωνήματα το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα; Φύτεψε ο Δένδιας το δρεπάνι στην τοπική Περάματος του ΠΑΜΕ; Έβαλε ο Ντογιάκος τον Πανταζή να επιτεθεί στους Αιγύπτιους; Έκανε η κα. Κλάπα τον Σιατούνη μέλος της Κ.Ε. και συνυποψήφιο του Μιχαλολιάκου; Και ο μάρτυρας υπερασπισης, ο Σπίνος; Κι αυτός σκευωρός εις βάρος της Χ.Α; Και ο Μίχος;»
2) Για το επιχείρημα του Ματθαιόπουλου, Μπούκουρα και άλλων βουλευτών «Αν δεν είχα εκλεγεί, δε θα ήμουν κατηγορούμενος, δεν έχω φυσική αυτουργία σε επίθεση»: «Η απάντηση είναι ότι θα ήταν κατηγορούμενοι και πάλι, εφόσον υπάρχουν στοιχεία εις βάρος τους, όπως είναι κατηγορούμενος ο Αποστόλου χωρίς να είναι βουλευτής ή φυσικός αυτουργός, όπως είναι κατηγορούμενη η Πόπορη χωρίς να είναι βουλευτής ή φυσικός αυτουργός».
3) Το επιχείρημα του συμψηφισμού, «τα ίδια κάνουν και άλλοι ή κι εμεις είμαστε θύματα επιθέσεων από τους αναρχικούς»: «Είναι ένας πολιτικός ισχυρισμός που δεν αφορά την ποινική δίκη. Και σε κάθε περίπτωση, ισότητα στην παρανομία δεν υπάρχει στην ελληνική έννομη τάξη».
4) Για το δισέλιδο που λειτουργούσε ως καταστατικό από το 1992: «Είναι ένας όψιμος ισχυρισμός που προβλήθηκε πρώτη φορά το 2018 μετά από πέντε χρόνια προδικασίας και δίκης, όταν ανακαλύφθηκε τυχαία στον σκληρό του Μιχαλολιάκου στη διαδικασία των αναγνωστέων εγγράφων. Φυσικά δεν έχει βρεθεί ή προσκομιστεί απ’ την υπεράσπιση κανένα τέτοιο υπογεγραμμένο ή με σφραγίδες έγγραφο, μόνο αυτό το word διαβάστηκε το 2018. Ο Σπίνος δεν μίλησε ποτέ εδώ για δισέλιδο καταστατικό το 1992, αυτό είναι απόλυτα ανακριβές που ανέφερε η εισαγγελική πρόταση, αλλά μίλησε για κανονικό καταστατικό (…) Κατά τ’ άλλα, και πρέπει να αναφερθώ στο ότι η εισαγγελική πρόταση χαρακτήρισε ψευδή και όψιμο τον ισχυρισμό του Αμπουζίντ Εμπάρακ ότι άκουσε “πάμε” μετά την επίθεση επειδή δεν το είπε αμέσως στην αστυνομία, αλλά ο ισχυρισμός της υπεράσπισης για δισέλιδο καταστατικό που προβλήθηκε 5 χρόνια μετά κρίθηκε καθόλου όψιμος και πολύ πειστικός»
5) Για τις διαγραφές της Τοπικής Νίκαιας και Περάματος: «Άλλα είπαν οι μισοί βουλευτές, άλλα είπε ο Πατέλης κι ο Πανταζής και άλλα είπε ο Λαγός και ο Μιχαλολιάκος. Και μόνο ότι το έγγραφο της απόλυσης Πατέλη-Καζαντζόγλου που σας φέρανε έχει ημερομηνία 16/9, δυο μέρες δηλαδή πριν την δολοφονία, ενώ την ίδια στιγμή λένε ότι τους διώξανε αμέσως μετά τη δολοφονία, αποδεικνύει το ναυάγιο του ισχυρισμού αυτών».
6) Για τα μέλη: «Και μόνο η μυστικοπάθεια και οι αντιφάσεις που ακούσαμε για το αν υπάρχουν μέλη και πόσα είναι δείχνουν ότι δεν έχουμε να κάνουμε με νόμιμο πολιτικό κόμμα, αλλά με εγκληματική οργάνωση».
Με πληροφορίες από Goldendawnwatch, left.gr, Εφημερίδα των Συντακτών